Každý to vidí jinak

29.09.2009 22:44

Tak jsme se od agentury  SMART potažmo  p.Klímy dozvěděli, jak jsme neobjektivní, ba zaujatí, když  bojujeme proti realizaci BPS v Krásně a uvádíme jen negativa tohoto záměru. My se ale domníváme, že obecně každý, kdo proti čemukoliv  bojuje zcela logicky nebude vyzvedávat kladné stránky. U zmíněné BPS jsme ale skutečně žádné významné klady (kromě značného finančního profitu investorů) neshledali. Pan Klíma je údajně zná, ale (i když se jako novinář o problematiku zajímá) nám je nesdělil.
I když tvrdí, že je to pouze jeho soukromý názor (proti petici s více než 700 podpisy), na který má každý nárok, je zřejmě tento názor poznamenán tím, že se ho to „osobně nedotýká“. To ale nikterak automaticky nezakládá nezaujatý postoj. Ono by se to zřejmě posuzovalo zcela jinak, pokud by se ho to bytostně dotýkalo. Asi podobně, jako kdyby mu z obchvatové (průtah městem č.2) silnice bylo vidět do talíře v kuchyni. A pokud se týká „podstrkování“ informací občanům, troufáme si tvrdit, že ještě zdaleka nedosahujeme úrovně některých tendenčních článků podstrkovaných občanům v periodiku Objektiv, které mají někdy hodně daleko k objektivitě.
Závěrem snad jen ještě poznámku  k nepochopitelnému postoji města v této záležitosti (zejména odboru životního prostředí, stavebnímu úřadu a vedení města), kteří zjevně hodlají obětovat (zaprodat) tuto část Krásna ve prospěch neomezenému rozvoji velkého průmyslu, bez ohledu na stovky lidí zde žijících a bydlících. Možná, že pak třeba nastane doba, kdy se Krásno bude moci vrátit ke svému (dle legendy) středověkému  názvu  „Černá ves“!
 
 
Občanské sdružení Srdce Valašska     Ing. Jaromír Michal  Jiří Parduba
 

Kontakt

Neváhejte nás kontaktovat v případě Vašich připomínek.