Otrokovice na rozdíl od Valašského Meziříčí hájí své občany (voliče).

13.09.2009 13:49

Klikni zde na odkaz.

 

 

24. března 2009 10:08

OTROKOVICE (Zlínsko) (ČTK) - Otrokovičtí radní nepodpoří výstavbu bioplynové stanice, kterou chce soukromý investor postavit v areálu Otrokovické teplárny. Město je totiž již nyní významně zatíženo emisemi z areálu čistírny odpadních vod, gumárenskou, plastikářskou, chemickou a koželužskou výrobou a dopravními emisemi. ČTK to sdělil mluvčí radnice Milan Plesar.

Podle dokumentace investora bioplynová stanice má sloužit k vysoce ekologickému a účinnému zpracování kukuřičné a travní siláže a kejdy. Vyrobit má přes deset milionů metrů krychlových bioplynu, 22 000 megawatthodin elektrické energie a 83 000 gigajoulů tepla.

Kromě ekologického zatížení ovzduší města se však radnice obává i nadprůměrného opotřebení místních vozovek a dvou silničních mostů. Denně by totiž z Kroměřížska do Otrokovic a zpět jezdilo kolem 30 plně naložených těžkých automobilů.

Radní také požadují, aby záměr investora byl projednán veřejně. "Názory občanů mohou realizaci významně ovlivnit," podotkl Plesar. Konečné rozhodnutí je v kompetenci krajského úřadu. V současné době je projekt ve stadiu procesu EIA, tedy posuzování vlivu na životní prostředí.

 

Kontakt

Neváhejte nás kontaktovat v případě Vašich připomínek.